+32 475/49.18.52 frankgruwez@hotmail.com

Zuid Frankrijk

’s Zomers witte stranden, een helder blauwe zee, heerlijk eten en verrukkelijke wijnen. In de winter prachtige pistes en après-ski feesten voor een geweldige wintersportvakantie. Welkom in Zuid-Frankrijk!

De geschiedenis van Zuid-Frankrijk.

Zuid-Frankrijk staat bekend om zijn historische steden. Denk hierbij eens aan Carcasonne, Nîmes, Arles, Aigües-Mortes en Avignon, die samen zo’n 10.000 jaar historie kennen.
Het prachtige Carcasonne is door de Fransen gebouwd om zich te wapenen tegen aanvallen van Spaanse troepen. Waar Carcasonne u terugvoert naar de tijd van de Moren, vind u in Nîmes en Arles overblijfselen van het Romeinse tijdperk.

Het weer in Zuid-Frankrijk.

Het zuiden van Frankrijk heeft warme, soms zelfs zeer hete zomers. Er is dan een periode van ongeveer 3 maanden waarin het bijna niet regent. In deze periode schijnt de zon wel 11 tot 12 uur per dag!

Mocht het een keer gebeuren dat het wel regent in de zomer, dan gaat dit vaak gepaard met onweer. Er is echter niets om u zorgen over te maken, want de temperatuur ligt regelmatig ruim boven de 30 graden.
’s Winters zorgen sneeuw en een aangename temperatuur ervoor dat de wintersportvakantie gegarandeerd een succes wordt!

Bezienswaardigheden inZuid-Frankrijk.

Zoals u eerder in dit artikel al heeft gelezen, zit Zuid-Frankrijk boordevol historische bezienswaardigheden. We verklappen u niet alles, maar willen er toch nog één met u delen: Het eeuwenoude stadje Alet les Bains. Hier vindt u veel huizen uit de 15e eeuw. De muren van deze huizen zijn vaak zelfs nog ouder! En middenin het stadje, dat grenst aan een rivier, staat een indrukwekkende kathedraal. Het is dus zeker de moeite waard om daar een kijkje te gaan nemen!
Maar ook voor ‘hedendaagse’ bezienswaardigheden bent u aan het goede adres! Zo vindt u in de Camargue een natuurgebied dat grenst aan de monding van de Rhône, waar er nog vele paarden in het wild leven.

Ook Montolieu is een leuk plaatsje om te gaan kijken. Dit stadje heeft talloze boekenwinkeltjes, waardoor Montolieu ook wel ‘het boekenstadje’ genoemd wordt. Zelfs de kasteelruïne staat vol met boeken! Dan hebben we nog Caudies-de-Fenouilledes. Een heel klein plaatsje met maar 598 inwoners, dat zeer geschikt is om een mooie wandeling te maken. Daarnaast wordt dit plaatsje vaak gebruikt als startpunt van auto- en motorroutes door de Pyreneeën.

Frankrijk is een land dat uitermate geschikt is voor vakanties met het hele gezin. In alle seizoenen zijn er mogelijkheden om een topvakantie te beleven in één van de vele regio’s.

Toeristische bezienswaardigheden / attracties voor de hele familie / Activiteiten

Parijs met de kids is een prima idee! Tegenwoordig zijn er in de stad enorm veel musea en bezienswaardigheden die extra aandacht op kinderen richten omdat zij een belangrijke doelgroep vormen. Zo kan men een bezoek aan Disney Land Parijs koppelen aan een groots stadsbezoek.

Aan de Côte d’Azur zijn er vele stranden en hotels voorzien op kinderen. Ook bezoekjes aan lokale markten (waar men steevast een ijsje kan kopen), shoppen in steden zoals Nice en Marseille en bekendheden spotten in het mondaine Saint-Tropez vallen meestal in de smaak bij het hele gezin.

In de winter is het dan weer een goed idee om te gaan skiën in de Franse Alpen. Voor het hele gezin worden er lessen georganiseerd en er zijn pistes voorzien voor elk niveau. ‘s Avonds kan het gezin genieten van de familiale sfeer in de typische bungalows of een feestje bouwen in de “Après-ski”.

Ook bergbeklimmen of met de mobilhome rondtrekken zijn geliefde activiteiten voor families in Frankrijk. De Pyreneeën en de Alpen zijn hiervoor het meest geschikt. Voor avontuurlijke gezinnen is dit een echte aanrader.